Ciuperca piciorului – “picior de atlet”
octombrie 9, 2017
Cum să aveți grijă de sănătatea unghiilor!
octombrie 13, 2017
Arata tot

Simptomele şi tratamentul infecţiei cu Stafilococ

Staph infecția este o infecție a pielii care apare frecvent, cauzată de stafilococ sau de bacterii "staph". Aproximativ 25% din populație transportă în mod normal bacteriile stafale în anumite părți ale corpului, fără semne sau simptome de infecție.

Iată tot ce trebuie să știți despre o infecție cu stafilococ.

1. Ce este o infecție stafilococică?
Când dezvoltați o tăietură sau o rană care se infectează cu bacteriile "staph", aceasta provoacă o infecție a pielii. Persoanele cu sisteme imunitare slabe sunt mai predispuse la această infecție.

2. Care sunt semnele unei infecții cu stafilococi?

Infecția cu Staph este de obicei recunoscută prin semne de inflamație, înroșire, umflare și sensibilitate într-o anumită regiune a pielii.

3. Cât de gravă poate fi o infecție cu stafilococi?

Infectie stafilococica poate varia de la o usturime uşor de tratat la o mult mai severă infecţie a pielii până la carne, însoţită de febră şi frisoane. Unele infecții severe sunt rezistente la antibiotice.

4. Care sunt etapele de infectare cu stafilococi?

O infecție stafilococice a pielii începe cu arsură sau roşeaţă şi poate duce la o erupție dureroasă, răspândire și cruste, febră și frisoane.

5. Care sunt tipurile de infecții cu stafilococi?

Cele patru tipuri de infecții cu stafilococi sunt:

Boils: Acesta este cel mai frecvent tip de infecție cu stafilococi.

Impetigo: Acest tip de infecție este contagioasă și este marcată de o erupție și blistere dureroase.

Celulita: Celulita afectează straturile mai profunde ale pielii și provoacă roșeață și umflături. Antibioticele sunt o formă obișnuită de tratare a celulitei.

Stadiul sindromului cutanat sanguin stafilococ: această formă de infecție cu stafilococ este însoțită de febră, frisoane, erupții cutanate și blistere.

6. Este o infecție stafilologică contagioasă?

Infecțiile pielii cu Staph sunt contagioase. Cu toate acestea, infecțiile cu stafilococi care provoacă intoxicații alimentare nu sunt contagioase.

7. Cum să scapi de infecția cu stafilococi?

Infecția cu Staph se tratează, în mod obișnuit, cu ajutorul unor antibiotice. Alegerea antibioticelor depinde de intensitatea infecției. Infecțiile care sunt mai severe și rezistente la antibiotice sunt tratate chirurgical.

Uleiul esential de arbore de ceai: O alegere buna pentru Staphylococcus aureus si MRSAUlei de arbore de ceai este in centrul atentiei, in ultima vreme, ca un remediu natural pentru ameliorarea Staphylococcus aureus si MRSA, precum si pentru proprietatile puternice antibacteriene si antiseptice.

Din studiile efectuate in ceea ce priveste eficacitatea uleiului de arbore de ceai impotriva Staphylococcus aureus si MRSA, s-a dovedit eficient in eliminarea acestor bacterii de pe piele.

Exista multe utilizari ale uleiul de arbore de ceai, este folosit in principal pentru proprietatile sale antibacteriene si antiseptice pentru zgrieturi, taieturi si iritatii ale pielii; este de asemenea un remediu excelent pentru micoza piciorului sau ''picior de atlet'', candida, acnee si veruci (negi).

Utilizarea uleiului de arbore de ceai este usoara si rareori genereaza iritatii – fiind considerat un ulei bland, putand fi folosit pentru copii si pentru zonele sensibile.

Cu toate acestea, unele infectii Staphylococcus aureus si MRSA fac pielea foarte sensibila. De aceea se recomanda utilizarea produselor de ingrijire cu extract de arbore de ceai sau folosirea uleiului diluat intr-un ulei baza (ulei de migdale dulci sau ulei de masline extra-virgin). Uleiul de arbore de ceai, diluat intr-un ulei baza, poate fi folosit pentru dezinfectarea narilor, cu ajutorul unui betisor de ureche; baile calde in care se adauga 10-15 picaturi de ulei de arbore de ceai ajuta la distrugerea bacteriilor de pe piele; gargara cu apa calduta, sare si 3-4 picaturi de arbore de ceai ajuta atat in cazurile de amigdalita, cat si atunci cand Staphylococcus aureus este localizat in gat. Folositi sapunuri, geluri de dus si sampoane antiseptice, pe baza de ulei de arbore de ceai in lupta cu Staphylococcus aureus. Totodata, pulverizarea in aer de solutie pe baza de apa si cateva picaturi de ulei de arbore de ceai, reduce bacteriile si virusii din incaperi.