Intampina primavara cu un ten frumos
martie 21, 2017
Albirea dintilor cu remedii naturale
aprilie 10, 2017
Arata tot

Oprah recomanda Tea Tree Oil impotriva cosurilor

4 remedii naturale impotriva cosurilor

Toti cei trei dermatologi cu care am vorbit despre tratarea cosurilor, pun tea tree oil / uleiul de arbore de ceai pe primul loc. Studiile arata ca uleiul de arbore de ceai poate fi eficient in tratarea acneei usoare pana la moderata.

Primul loc: Tea Tree Oil
Uleiul de arbore de ceai / tea tree oil este cel mai bun pentru: cosuri adanci, inflamate
Cum functioneaza: este un anti-inflamator si are proprietati antibacteriene, luptand cu bacteria care declanseaza acneea, spune Ranella Hirsch, MD, dermatolog din Boston.
Folositi-l astfel: aplicati ulei de arbore de ceai in dilutie de 5% pe cosuri, cu ajutorul unei dischete de bumbac, o data sau de doua ori pe zi. Daca nu gasiti un ulei gata diluat, folositi un ulei de arbore de ceai 100% pe care il diluati 1:10 cu apa sau toner bland, fara alcool.

Al doilea loc: aspirina
Cea mai buna pentru: puncte negre si albe
Cum functionează: aspirina este o forma naturala de acid salicilic, pe care il gasiti in foarte multe produse anti-acnee. Ajuta la calmarea pielii inflamate, puterile sale exfoliante curata porii ajutand la eliminarea punctelor albe si negre, spune Sejal Shah, MD, dermatolog din New York.
Folositi-o astfel: pisati pulbere doua tablete de aspirina, amestecati-le cu 2 linguri de apa, aplicati pe zona cu probleme, lasati 1-2 minute sa actioneze, apoi clatiti cu apa, spune Rachel Nazarian, MD, profesor asistent de dermatologie la Spitalul Mount Sinai din New York.

Al treilea loc: otetul de mere
Cel mai bun pentru: puncte negre, cosuri albe si adanci, inflamate.
Cum functioneaza: otetul de mere nu a fost studiat in mod special pe acnee, dar expertii precizeaza proprietatile sale anti-inflamatorii si antimicrobiene care pot ajuta la curatarea tenului. Este, de asemenea, astringent, cand necesita reducerea sebumului, spune Ranella Hirsch, MD, dermatolog din Boston, si are multi acizi care ajuta la exfolierea celulelor moarte ale pielii.
Folositi-l astfel: la fel ca si uleiul de arbore de ceai / tea tree oil, trebuie sa il diluati inainte de a-l aplica pe piele (in parti egale apa si otet). Se inmoaie o discheta de bumbac in otet diluat cu apa si se aplica pe piele 1-2 minute, o data sau de doua ori pe zi pana vor aparea imbunatatiri.

Al patrulea loc: ceaiul verde
Cel mai bun pentru: cosuri adanci, inflamate
Cum functioneaza: plin de antioxidanti calmeaza eruptiile cosurilor si, de asemenea, lupta impotriva bacteriei cauzatoare de acnee, spune Rachel Nazarian, MD, profesor asistent de dermatologie la Spitalul Mount Sinai din New York.
Folositi-l astfel: infuzie concentrata de ceai verde care se aplica pe piele in doua moduri: lasati pliculetul sa se racească la temperatura camerei, apoi puneti-l direct pe piele 20 de minute sau inmuiati un prosop in ceaiul preparat (caldut) si tineti prosopul pe piele 20 de minute. Continuati zilnic pana la ameliorare.

Remedii care nu functioneaza si pot agrava acneea: alcoolul, pasta de dinti, sucul de lamaie si mierea

Sursa: http://www.oprah.com/health/natural-pimple-remedies