Dezinfecteaza casa cu uleiul de tea tree
ianuarie 30, 2017
Alternative la antibiotice
februarie 15, 2017
Arata tot

MRSA – stafilococul auriu

Staphylococcus aureus sunt bacterii obisnuite care pot trai pe pielea sau in nasul nostru. In mod normal, ele pot provoca infectii, in general infectii inofensive ale pielii, in cazuri rare, in special la persoanele cu rezistenta scazuta la infectii, bacteriile pot provoca infectii severe. Infectiile cu aceste bacterii pot fi tratate cu antibiotice, dar unele tipuri de Staphylococcus aureus nu raspund (sunt rezistente) la majoritatea tipurilor de antibiotice. In acest caz, bacteriile sunt numite MRSA (Staphylococcus aureus rezistent la meticilina). Problema cu MRSA este aceea ca infectiile provocate de aceste bacterii sunt cel mai dificil de tratat si necesita tipuri speciale de antibiotice.

O igiena corespunzatoare a mainilor este cea mai importanta masura pentru prevenirea raspandirii infectiilor. Curatati si acoperiti ranile si taieturile de la nivelul pielii. Evitati sa folositi in comun lamele de ras si prosoapele. Asigurati-va ca tusiti/stranutati in pliul cotului, mai ales daca MRSA este localizata in gat.

Tratamentul purtatorului de MRSA este un tratament pentru eliminarea bacteriilor MRSA din corp. Medicul dumneavoastra va stabili cum trebuie efectuat tratamentul. Procedura obisnuita este sa va spalati pe corp si pe par cu un antiseptic si se foloseste un unguent antibiotic in nas, deoarece, de obicei, bacteriile sunt localizate acolo. In plus, asternuturile si imbracamintea trebuie spalate zilnic (la 60 grade). In cazul in care bacteriile sunt localizate in gat, trebuie, de asemenea, sa faceti gargara cu un anumit tip de apa de gura, dimineata si seara. Intregul tratament dureaza 5-10 zile. Dupa finalizarea tratamentului, sunt efectuate analize la o saptamana, la doua si la trei saptamani. Se recomanda refacerea analizelor dupa trei, sase si 12 luni. Uneori, tratamentul trebuie efectuat de mai multe ori inainte ca bacteriile sa fie eliminate cu succes. Sursa: Institutul Norvegian de Sanatate Publica | www.fhi.no

Uleiul esential de arbore de ceai: O alegere buna pentru Staphylococcus aureus si MRSA

Ulei de arbore de ceai este in centrul atentiei, in ultima vreme, ca un remediu natural pentru ameliorarea Staphylococcus aureus si MRSA, precum si pentru proprietatile puternice antibacteriene si antiseptice.

Din studiile efectuate in ceea ce priveste eficacitatea uleiului de arbore de ceai impotriva Staphylococcus aureus si MRSA, s-a dovedit eficient in eliminarea acestor bacterii de pe piele.

Exista multe utilizari ale uleiul de arbore de ceai, este folosit in principal pentru proprietatile sale antibacteriene si antiseptice pentru zgrieturi, taieturi si iritatii ale pielii; este de asemenea un remediu excelent pentru micoza piciorului sau ''picior de atlet'', candida, acnee si veruci (negi).

Utilizarea uleiului de arbore de ceai este usoara si rareori genereaza iritatii – fiind considerat un ulei bland, putand fi folosit pentru copii si pentru zonele sensibile.

Cu toate acestea, unele infectii Staphylococcus aureus si MRSA fac pielea foarte sensibila. De aceea se recomanda utilizarea produselor de ingrijire cu extract de arbore de ceai sau folosirea uleiului diluat intr-un ulei baza (ulei de migdale dulci sau ulei de masline extra-virgin). Uleiul de arbore de ceai, diluat intr-un ulei baza, poate fi folosit pentru dezinfectarea narilor, cu ajutorul unui betisor de ureche; baile calde in care se adauga 10-15 picaturi de ulei de arbore de ceai ajuta la distrugerea bacteriilor de pe piele; gargara cu apa calduta, sare si 3-4 picaturi de arbore de ceai ajuta atat in cazurile de amigdalita, cat si atunci cand Staphylococcus aureus este localizat in gat. Folositi sapunuri, geluri de dus si sampoane antiseptice, pe baza de ulei de arbore de ceai in lupta cu Staphylococcus aureus. Totodata, pulverizarea in aer de solutie pe baza de apa si cateva picaturi de ulei de arbore de ceai, reduce bacteriile si virusii din incaperi. Sursa: www.stapresourcesh-infection-.com/blog/tea-tree-essential-oil-for-staph-and-mrsa/

Daca aceste solutii nu ajuta, problema dvs este de competenta unui medic.


Nota: Cei mai multi oameni beneficieaza de proprietatile curative ale uleiului de arbore de ceai, cu toate acestea, uleiul folosit ca atare este mai puternic si poate da reactii alergice moderate. Recomandam sa testati pe arie mica de piele (sanatoasa) si sa asteptati cateva ore, inainte de a aplica solutia pe pielea afectata sau si mai sigur sa incepeti cu utilizarea produselor de ingrijire care contin tea tree oil. Uleiul de arbore de ceai este numai pentru uz extern si nu trebuie inghitit.

Produse recomandate: