Sed purus sodales imperdi orci mauris aliquam
mai 9, 2014
Beneficiile tea tree oil pentru par
decembrie 29, 2016
Arata tot

Infectiile fungice ale unghiilor

Onicomicoza - infectiile fungice ale unghiilor - este o problema foarte frecventa care afecteaza multi oameni si este adesea cauzata de un mediu umed in care ciuperca se poate dezvolta. Unii oameni sunt mai predispusi sa contacteze aceasta ciuperca.

O infectie fungica a unghiilor, atat la maini cat si la picioare va incepe cel mai probabil ca o pata de culoare alba sau galbena pe unghie. Se poate spune ca este o infectie fungica atunci cand este afectata o unghie sau mai multe. Onicomicoza poate duce la decolorarea si ingrosarea unghiilor, ele devenind in timp dureroase.

De cele mai multe ori, infectiile fungice ale unghiilor se manifesta prin:
- decolorari sub unghie, aproape de margine: alba, galbena sau chiar verde
– unghii care se faramiteaza in jurul marginilor
– unghii urat mirositoare
– forma distorsionata a unghiilor
– roseata sau umflatura in unghii sau in jurul lor
– unghii care se separa de patul unghial
– unghii moi sau dureroase
– unghii neobisnuit de groase
– textura aspra si inegala a unghiilor

Potrivit lui MayoClinic.com, uleiul de arbore de ceai este utilizat cu succes in tratarea infectiilor fungice ale unghiilor. Drugs.com, raporteaza ca tea tree oil s-a dovedit la fel de eficient ca clotrimazolul, dar fara efecte secundare si toxicitate.

Pentru a fi eficient, uleiul de arbore de ceai trebuie sa fie aplicat in mod corespunzator:
• indepartati prin taiere cu o forfecuta/unghiera unghia moarta, atat cat este posibil
• spalati mainile/picioarele cu sapun cu tea tree oil; este indicat chiar sa tineti picioarele/mainile 15 minute in apa calda in care ati pus 4-5 picaturi de ulei de arbore de ceai
• aplicati ulei de arbore de ceai pe o discheta demachianta si tamponati prin apasare temeinica fiecare unghie sau folositi un betisor de ureche inmuiat in tea tree oil; lasati unghiile sa se usuce

Repetati zilnic, dimineata si seara, timp de 7 zile, apoi repetati de doua ori pe saptamana pana la vindecare si o data pe luna pentru intretinere. Folositi pentru igena personala produse cu extract de ulei arbore de ceai.

Daca aceste solutii nu ajuta, problema dvs este de competenta unui medic.


Nota: Cei mai multi oameni beneficieaza de proprietatile curative ale uleiului de arbore de ceai, cu toate acestea, uleiul folosit ca atare este mai puternic si poate da reactii alergice moderate. Recomandam sa testati pe arie mica de piele (sanatoasa) si sa asteptati cateva ore, inainte de a aplica solutia pe pielea afectata sau si mai sigur sa incepeti cu utilizarea produselor de ingrijire care contin tea tree oil. Uleiul de arbore de ceai este numai pentru uz extern si nu trebuie inghitit.

Produse recomandate: