Infecții cutanate bacteriene
octombrie 7, 2017
Ciuperca piciorului – “picior de atlet”
octombrie 9, 2017
Arata tot

Infecțiile cutanate şi sala de sport


A rămâne în formă este parte integrantă a unei vieți sănătoase. Majoritatea oamenilor preferă să meargă la sală de sport pentru doza zilnică de exerciții fizice. În timp ce transpirați în sala de fitness pentru o modalitate excelentă de a vă menține în formă și sănătoas, infecțiile cutanate pot împiedica efortul vostru de a vă asigura o sănătate perfectă dacă nu sunteți atent.

Lucrul într-o sală de fitness produce, de obicei, infecții ale pielii, deoarece combinația dintre caldura corporală, transpirația, echipamentul comun și contactul strâns creează condiții perfecte pentru ca germenii să prospere. Infecțiile pot fi fungice sau bacteriene, dar indiferent de originea lor, acestea sunt uneori contagioase și se răspândesc ușor. Unele dintre aceste infecții, în special infecțiile fungice, pot duce la mâncărime, erupții cutanate, proliferarea pielii și chiar sângerare. Menținerea igienei la sala de sport este foarte importantă, astfel încât infecțiile să nu se răspândească.

Iată 6 modalități de prevenire a infecțiilor în sala de sport:

1. Folosiți echipament curat

Aparatele de exerciții folosite în comun pot duce la răspândirea infecțiilor. În loc să utilizați prosopul de mână furnizat la sala de sport, este recomandabil să vă folosiţi propriile voastre șervețele pentru a curăța echipamentul înainte de utilizare. De asemenea, trebuie să vă spălați frecvent mâinile cu un săpun/soluţie antiseptică.

2. Purtați papuci în timp ce faceți duș

Este necesar să purtați papuci în timpul dușului, deoarece infecțiile fungice de pe podeaua de la baie pot pătrunde prin porii pielii. Pentru a reduce la minimum riscul, încălțămintea pentru sală de sport poate fi înmuiată într-o soluție cu clor din când în când.

3. Nu împărțiți obiectele personale

Nu trebuie împărțite obiecte personale cum ar fi prosoapele, săpunurile sau sticlele de apă. Bunurile personale pot fi contaminate cu ciuperci și pot fi responsabile pentru o răspândire rapidă a infecțiilor dacă sunt împărţite. Utilizarea covorașelor de exerciții deja disponibile în sala de gimnastică nu este, de asemenea, o idee bună; ar trebui să fie utilizate covorașe personale, iar acestea trebuie curățate în mod regulat.

4. Spălați regulat geanta şi echipamentul de sport

Geanta utilizată pentru menținerea echipamentului pentru sală de sport poate fi murdară și umedă, ceea ce ajută pe ciupercile să crească ușor. Hainele folosite într-o sală de sport trebuie spălate imediat și păstrate într-o pungă de plastic după utilizare. Pantofii trebuie lasati sa se usuce in aer pentru a se evapora umezeala.

5. Evitaţi sportul dacă nu vă simţiţi bine

Dacă nu vă simțiți bine, ar trebui să evitați să mergeți la sală. Nu numai că simptomele cum ar fi tusea și strănutul se înrăutățesc, dar, de asemenea, veți răspândi infecții destul de repede. Mai mult decât atât, multe echipamente de antrenament utilizează cauciuc pe bază de latex, care poate provoca erupții alergice și poate adăuga probleme la starea voastră fragilă de sănătate.

6. Tăieturi şi zgârieturi

Ar trebui să acoperiți cu plasture orice răni înainte de a merge la sala de sport deoarece transpirația, atunci când intră în rană, poate provoca infecții, uneori ducând la formarea de puroi.

METIQUE® - expert produse de ingrijire cu Tea Tree Oil - curata pielea de bacteriile daunatoare, ajutand totodata in: acnee, dermatita, eczeme, psoriazis, arsuri solare, fungi ai unghiilor, matreata, intepaturi insecte, herpes etc. Potrivite pentru intreaga familie, pentru utilizare zilnica.