Acneea la adulți
septembrie 14, 2017
Infecțiile cutanate şi sala de sport
octombrie 8, 2017
Arata tot

Infecții cutanate bacteriene


Bacteriile sunt în general clasificate drept bacteriile "bune" și bacteriile "rele". În timp ce variantele bune promovează un sistem imunitar sănătos, bacteriile rele provoacă o varietate de infecții în corpul uman. Unele dintre cele mai frecvente infecții ale pielii sunt cauzate de bacterii. Infecțiile cutanate bacteriene și fungice sunt unele dintre cele mai frecvente boli de piele pe care dermatologii le tratează.

Iată o prezentare generală a tipurilor de infecții cutanate bacteriene:

Stafilococul auriu: cauzată de tulpina de bacterii Staphylococcus, acest tip de infecție include afecțiuni precum foliculita, furunculoza (boils) și abcese, impetigo (leziuni la școală) și ectima.

Streptococcus pyogenes: cauzată de tulpina de bacterii Streptococcus, acest tip de infecție include condiții cum ar fi celulita, erizipelul, scarlatina, gangrena infecțioasă etc.

Următoarele sunt simptomele unor infecții comune ale pielii bacteriene:

Celulita: Celulita este o infectie dureroasa. Regiunea afectată este roșie, inflamată și caldă la atingere.

Impetigo: Impetigo este o afecțiune care afectează în mod obișnuit copiii mici și cauzează lezarea pe piele.

Foliculita: după cum sugerează termenul, foliculita este o infecție a foliculilor de păr care este cauzată de bacteriile găsite în piscine publice sau bazine prost întreținute.

Erysipelas: Erysipelas este una dintre cele mai grave forme de infecție a pielii bacteriene. Unele dintre semne includ o erupție severă care poate fi precedată de simptome asemănătoare gripei. Locurile comune de infectare sunt picioarele și fața.

Unele măsuri eficiente pentru prevenirea și tratarea infecțiilor cutanate bacteriene și a altor probleme de piele:
Menținerea igienei corecte este cheia pentru prevenirea tuturor tipurilor de infecții ale pielii.

În caz de rănire, asigurați-vă că rana este dezinfectată corespunzător, pentru a preveni infecția.

Infecțiile bacteriene ale pielii sunt tratate cu antibiotice orale sau topice. Antibioticele prescrise depind de tulpina bacteriilor care cauzează infecția.

Consultați dermatologul pentru a afla mai multe despre cele mai bune practici pentru prevenirea și tratarea infecțiilor cutanate.

METIQUE® - expert produse de ingrijire cu Tea Tree Oil - curata pielea de bacteriile daunatoare, ajutand totodata in: acnee, dermatita, eczeme, psoriazis, arsuri solare, fungi ai unghiilor, matreata, intepaturi insecte, herpes etc. Potrivite pentru intreaga familie, pentru utilizare zilnica.