Alternative la antibiotice
februarie 15, 2017
Hepatita prevenita prin igiena
martie 16, 2017
Arata tot

Importanta PH-ului la produsele cosmetice

PH-ul unui produs masoara nivelul de aciditate sau alcalinitate. Un nivel echilibrat al PH-ului are un rol semnificativ in felul in care arata pielea si parul. Alegerea produselor cu un nivel al PH-ului prea mare (mai mare de 7) ne afecteaza pielea prin uscare, iar un produs cu un PH prea mic (mai mic de 4) prin iritare.

Nivelul pH-ului pielii este o masura a stratului acid de pe pielea noastra care ajuta pielea sa se mentina sanatoasa. Nivelul pH-ului joaca un rol important in protejarea pielii de factorii de poluare, schimbarile climatice, cele alimentare si hormonale si produsele pe care le folosim. PH-ul este afectat chiar si atunci cand ne spalam fata cu apa, deoarece apa are un pH 7, iar pH-ul optim al pielii noastre este de 5.5. Dupa o simpla spalare a fetei, e nevoie de 30 minute pentru ca pielea sa-si restabileasca pH-ul normal, iar cu cat imbatranim timpul creste pana la 8 ore. Folositi lotiuni tonice fara alcool pentru a restabili pH-ul normal dupa spalarea fetei.

Cand stratul acid de pe pielea noastra se deterioreaza, suntem mai predispusi la infectii. Nivelurile scazute ale pH-ului iti pot face pielea excesiv de uscata. Chiar si un dezechilibru moderat al ph-ului poate cauza acnee. De aceea, este important sa mentinem nivelul pH-ului pielii la 5.5 pentru a preveni acneea, infectiile, iritatiile si cel mai important sa incetinim imbatranirea.

Toate cosmeticele trebuie sa aiba pH-ul cuprins intr 5-7, exceptie fac gelurile intime care pot avea pH de 4-4.5. Folositi lotiuni de curatare a tenului blande, cu un pH de 5.5, sapunurile au in general un PH prea mare, intre 9-10, uscand pielea. Produsele anti-aging trebuie sa aiba un nivel de AHA (Hidroxiacizi alfa) de 10 % sau mai mic si un pH de minimum 3.5. Produsele pentru exfolierea pielii si reinnoirea celulara trebuie sa aiba un pH de 4.0.