Importanta PH-ului la produsele cosmetice
februarie 18, 2017
Intampina primavara cu un ten frumos
martie 21, 2017
Arata tot

Hepatita prevenita prin igiena

Peste 30% din bolile infectioase au cale de transmitere mainile murdare, cele mai frecvente astfel de maladii fiind toxiinfectiile alimentare si hepatita A (boala mainilor murdare).

Sunt hepatite virale cu transmitere digestiva si sunt alte hepatite transmise pe cale sexuala sau prin sange, instrumente nesterile. In ceea ce priveste hepatitele digestive, singurul lucru pe care il avem de facut este sa pastram o igiena riguroasa.

Atunci cand mergem la toaleta trebuie sa ne spalam bine pe maini, de preferat cu un sapun antibacterian si apa calda. Atunci cand mancam sau ducem mana la gura, in principiu trebuie sa fim curati pe maini. Spalatul pe maini previne foarte bine imbolnavirea cu hepatita A si E.

Cel mai simplu gest pe care il poti face pentru a te feri de boli este sa respecti regulile de igiena: sa te speli cu apa calda si sapun dupa ce mergi la toaleta (dupa utilizarea toaletei, robinetul ar trebui deschis cu mana care nu a fost folosita, pentru a nu fi pusi germeni pe bateria de la chiuveta), inainte de a manca, cand ajungi acasa si ai circulat cu mijloacele de transport in comun sau ai fost la cumparaturi, dupa ce ai pus mainile pe carne cruda, oua. Fructele si legumele trebuie spalate foarte bine inainte de a fi consumate, pentru a evita introducerea in organism a unor bacterii si virusuri care se transmit prin intermediul mainilor murdare.

Tea Tree Oil este cel mai puternic antiseptic natural, multiple studii au demonstrat capacitatea uleiului de arbore de ceai/tea tree oil de a actiona ca un antiseptic. Studiile le puteti gasi pe ATTIA - organizatia reprezentativa pentru industria tea tree din Australia. www.attia.org.au/search_abstracts.php

Recomandam igienizarea mainilor cu sapunuri/solutii cu extract de tea tree oil: igienizeaza fara a usca pielea, potrivite pentru intreaga familie. Daca nu aveti acces la apa, in calatorii sau diverse situatii, va puteti igieniza mainile cu lotiunea 5% tea tree.

Produsele de spalare Metique depasesc metoda de spalare a mainilor – standarde europene EN1276, EN12054 & EN1499.