Tenul gras asfixic
mai 16, 2018
Cine doarme pe perna ta?
octombrie 9, 2018
Arata tot

Demodex, afectiuni si solutii

Demodex, afectiuni si solutii

Demodicidoza sau demodicoza sunt afecțiuni cutanate în care se observă creșterea cantității de acarieni demodex. Demodex folliculorum și demodex brevis sunt ectoparazite umane. Nu pot fi vazuti cu ochiul liber, solicitati ajutorul unui medic. Demodex este un parazit al foliculului pilosebaceos și al glandei sebacee în regiunile seboreice, cum ar fi nasul, regiunile temporale, pliurile nazolabiale, zonele periorbitale și, mai puțin frecvent, în regiunea superioară și mediană a pieptului și a spatelui.  Demodex folliculorum este mai frecvent localizat pe față, în timp ce demodex brevis este mai frecvent întâlnit pe gât și pe piept. Numărul de acarieni demodex prezenți pe piele crește odată cu vârsta, datorită creșterii producției de sebum și a modificării sistemului imunitar, care generează o hipersensibilitate neobișnuită impotriva acarianului respectiv. Manifestările diferă de la individ la individ, afectează mai mult femeile și, în principal, persoanele cu tenul gras. Acarianul reduce puterea de vindecare a pielii și cauzează reacții alergice, prurit, papule, iritații grave, scuame, eritem, (acnee-demodex).

Cel mai cunoscut și eficace tratament cuprinde folosirea unui amestec de  50% ulei de arbore de ceai cu ulei de  aloe vera sau nuci de macadamia, aplicat cu un betișor ( unică folosință).

Ulei 4.99% concentratie


Se vor curata intensiv locurile și se va aplica amestecul de ulei de arbore de ceai.

Se recomandă 3 aplicații  succesive la interval de 10 minute, de 3 ori pe săptămână.

Studiile arată că există o strânsă legătură între reducerea numărului de paraziți și utilizarea zilnică a produselor cosmetice cu ulei de arbore de ceai 1-2%:

·         Șampon cu ulei de arbore de ceai

·         Săpun cu ulei de arbore de ceai

·         Toner special cu arbore de ceai

·         Cremă hidratantă cu arbore de ceai

Igiena

-          Nu folosiți decât prosoape de unică folosință

-          Schimbați ZILNIC fața de pernă și foarte des lenjeria de pat

-          Nu folosiți produse de machiaj, pensule și bureți pentru aplicarea machiajului

-          Aruncați produsele de machiaj lichide sau creme pe care le-ați folosit

-          Nu vă atingeți fața cu mâinile murdare și, mai ales, nu atingeți fața cu mâinile după ce v-ați jucat cu animalul de companie

-          Adăugați în compartimentul de detergent o linguriță de ulei de arbore de ceai 100% când spălați rufele.

   Conform unor studii, pentru rezolvarea problemelor de piele cauzate sau agravate de demodex este suficientă reducerea populaţiei acarienilor pe piele, eliminarea lor totală nefiind posibila.

Ținerea sub control a populației de acarieni o veți face utilizând produse cu ulei de arbore de ceai.

Dintre cele 15 ingrediente principale existente în uleiul de arbore de ceai ( teatree sau TTO), a fost identificat Terpinen-4-ol ca fiind ingredientul cel mai puternic (cel mai activ) în uciderea demodex.

Este cunoscut faptul că orice produs cosmetic gras întreține afecțiunea.

Produsele METIQUE sunt special formulate pentru ținerea sub control a populației de acarieni.