Simptomele şi tratamentul infecţiei cu Stafilococ
octombrie 10, 2017
Uleiul de arbore de ceai pentru herpes: o modalitate necostisitoare de a vă controla herpesul
noiembrie 2, 2017
Arata tot

Cum să aveți grijă de sănătatea unghiilor!

Unghii si cuticule uscate, crăpate, fragile sau decolorate nu numai că par a fi respingătoare, ci pot și să dezvăluie multe despre sănătatea lor. Procesul de îmbătrânire aduce cu el unghii fragile, care arată uscate, crăpate și ușor de rupt. Uneori, problemele unghiilor pot reprezenta chiar și unele boli majore, cum ar fi icter, hepatită sau chiar boli legate de inimă. Lipsa anumitor proteine și / sau umiditate în unghii este una dintre cauzele majore ale unghiilor fragile. Îngrijirea adecvată poate contribui la îmbunătățirea sănătății unghiilor.

1. Purtați mănuși pentru a vă proteja unghiile: În timp ce lucrați în apă pentru perioade lungi de timp, cum ar fi spălarea și curățarea, trebuie să purtați mănuși pentru a vă proteja mâinile și unghiile. Dacă unghiile sunt supuse contactului cu apa pentru o lungă perioadă de timp, ele tind să absoarbă apa, ca urmare a faptului că se contractă la uscare. Situația se poate agrava dacă utilizați un săpun / detergent puternic pe bază de substanțe chimice.

2. Utilizați un hidratant: Lipsa de umezeală în unghiile dvs. poate fi considerată principalul vinovat pentru unghiile fragile. Aplicarea unui hidratant direct pe unghiile dumneavoastră vă ajută să le mențineți sănătoase. Ungerea unghiilor cu uleiuri naturale în fiecare seară vă poate ajuta.

3. Alegeți cu grijă lăcuirea unghiilor: Folosirea excesivă a lacului de unghii sau folosirea celor care conțin substanțe chimice nocive poate provoca deteriorarea unghiilor. Puteți utiliza lacurile de unghii fortificate, care nu numai că conțin vitamine și minerale esențiale, ci și ajută la sănătatea unghiilor. De asemenea, în timp ce îndepărtați lacurile de unghii, este necesar să rețineți ca produsul de îndepărtare utilizat să nu conține formaldehidă, acetonă sau toluen deoarece acestea tind să usuce unghiile sau chiar să provoace reacții alergice.

4. Creșterea aportului de biotină: Biotina, considerată printre cele mai importante ingrediente pentru sănătatea unghiilor, este o vitamină B solubilă în apă. Puteți să măriți aportul în organism prin consumul regulat de fulgi de ovăz, ouă, produse lactate, banane, ciuperci, arahide și soia. În plus, aportul de acizi grași esențiali, găsiți în migdale sau avocado, ajută unghiile să devină puternice.

5. Nu exfoliați cuticulele excesiv: Cuticulele sunt importante pentru sănătatea unghiilor și tăierea excesivă a acestora vă poate lăsa predispuse la infecții. Dacă tăiați cuticulele, aceasta poate duce de asemenea la deformări ale unghiilor.
fungi
Onicomicoza - infectiile fungice ale unghiilor - este o problema foarte frecventa care afecteaza multi oameni si este adesea cauzata de un mediu umed in care ciuperca se poate dezvolta. Unii oameni sunt mai predispusi sa contacteze aceasta ciuperca.

O infectie fungica a unghiilor, atat la maini cat si la picioare va incepe cel mai probabil ca o pata de culoare alba sau galbena pe unghie. Se poate spune ca este o infectie fungica atunci cand este afectata o unghie sau mai multe. Onicomicoza poate duce la decolorarea si ingrosarea unghiilor, ele devenind in timp dureroase.