Vara aduce si unele probleme, in special probleme ale picioarelor: bataturi, basici, ciuperci la unghii, glezne umflate. Aflati cum le remediati, astfel incat sa va bucurati de picioare frumoase si sanatoase:
Micoza piciorului
Ciupercile responsabile de micoze se instaleaza intre degetele picioarelor, pe piele sau pe unghii. Se iau usor, cand picioarele stau in umezeala: la piscina, la dusuri sau in sala de sport ori cand transpirati mult. Daca mancarimea este puternica, pielea se cojeste si se inroseste, unghia se ingalbeneste, mirosul este neplacut, este vorba desigur despre o micoza.
Picioarele trebuie spalate cu un sapun antiseptic cu tea tree oil si sterse intre degete cu un prosop folosit doar in acest scop. Apoi aplicati pe fiecare unghie si intre degete ulei de arbore de ceai/tea tree oil. Trebuie evitata si transpiratia excesiva si incaltarile din materiale sintetice: pentru mirosul neplacut al picioarelor pulverizati seara in incaltari o solutie de apa cu ulei de arbore de ceai (proportie: 5 picaturi ulei la o lingura de apa). Fiti atenti, recidivele sunt frecvente: folositi zilnic sapun antiseptic cu ulei de arbore de ceai si faceti saptamanal o baie de picioare in care picurati 10 picaturi de ulei pur 100%.
Tratarea unei basici
Basica este o arsura datorata frecarii repetate a piciorului in timpul mersului, deasupra calcaiului sau pe degete. Ea este provocata de cele mai multe ori de purtarea unor incaltari prea stramte sau noi.
Daca nu se sparge singura, este recomandat sa spargeti dvs. basica cu un ac steril, lasand pielea desprinsa deasupra, ca sa nu ramana carne vie. Locul trebuie dezinfectat cu ulei de arbore ceai si apoi pansat.
Picioare umflate
Picioarele se umfla din cauza caldurii, fie de la prea mult mers, fie de la faptul ca ati stat jos prea mult timp. Umflaturile sunt de cele mai multe ori legate de o insuficienta circulatorie. Unele vene ale picioarelor sunt dilatate, iar sistemul de valve care faciliteaza intoarcerea sangelui nu functioneaza perfect. Pentru a rezolva acest lucru, exista cateva solutii. In primul rand, practicarea dusului scotian pe picioare si pe glezne (alternarea apei calde cu cea rece), sfarsind totdeauna cu apa rece, cel putin un minut. Mai apoi masarea picioarelor, de jos in sus, spre directia inimii, folosind o crema/lotiune racoritoare, cu ulei de arbore de ceai/tea tree oil.