13 utilizări ale uleiului de arbore de ceai care îţi vor schimba viaţa
iulie 11, 2017
8 afectiuni provocate de lipsa igienei orale
august 4, 2017
Arata tot

Cum sa ai grija vara de picioarele tale

Vara aduce si unele probleme, in special probleme ale picioarelor: bataturi, basici, ciuperci la unghii, glezne umflate. Aflati cum le remediati, astfel incat sa va bucurati de picioare frumoase si sanatoase:

Micoza piciorului

Ciupercile res­ponsabile de micoze se instaleaza intre degetele picioa­relor, pe piele sau pe unghii. Se iau usor, cand picioarele stau in ume­zeala: la piscina, la dusuri sau in sala de sport ori cand transpirati mult. Daca man­carimea este puternica, pielea se cojeste si se in­roseste, unghia se ingalbeneste, mi­ro­sul este neplacut, este vorba desi­gur despre o micoza.

Picioarele trebuie spalate cu un sapun antiseptic cu tea tree oil si sterse intre degete cu un prosop folosit doar in acest scop. Apoi aplicati pe fiecare unghie si intre degete ulei de arbore de ceai/tea tree oil. Trebuie evitata si transpi­ratia excesiva si incaltarile din materiale sin­tetice: pentru mirosul neplacut al picioarelor pulverizati seara in incaltari o solutie de apa cu ulei de arbore de ceai (proportie: 5 picaturi ulei la o lingura de apa). Fiti atenti, re­cidivele sunt frec­vente: folositi zilnic sapun antiseptic cu ulei de arbore de ceai si faceti saptamanal o baie de picioare in care picurati 10 picaturi de ulei pur 100%.

Tratarea unei basici

Basica este o arsura datorata frecarii repetate a piciorului in timpul mersului, deasupra calcaiului sau pe degete. Ea este provo­cata de cele mai multe ori de purtarea unor incaltari prea stramte sau noi. Daca nu se spar­ge singura, este reco­mandat sa spar­­geti dvs. basica cu un ac steril, lasand pielea desprinsa deasupra, ca sa nu ramana carne vie. Locul trebuie dezin­fectat cu ulei de arbore ceai si apoi pansat.

Picioare umflate


Picioarele se umfla din cauza caldurii, fie de la prea mult mers, fie de la faptul ca ati stat jos prea mult timp. Umflaturile sunt de cele mai multe ori legate de o insuficienta circulatorie. Unele vene ale picioarelor sunt dilatate, iar siste­mul de valve care faciliteaza intoar­cerea sangelui nu functioneaza per­fect. Pentru a rezolva acest lu­cru, exis­ta cateva solutii. In primul rand, practica­rea dusului scotian pe pi­cioa­re si pe glezne (alter­narea apei calde cu cea rece), sfarsind totdeauna cu apa rece, cel putin un minut. Mai apoi masarea picioarelor, de jos in sus, spre directia inimii, folosind o crema/lotiune racoritoare, cu ulei de arbore de ceai/tea tree oil.