Infecțiile cutanate şi sala de sport
octombrie 8, 2017
Simptomele şi tratamentul infecţiei cu Stafilococ
octombrie 10, 2017
Arata tot

Ciuperca piciorului – “picior de atlet”


Ciuperca piciorului (Tinea pedis) cunoscută ca ''piciorul de atlet'' este o infecție comună fungică care afectează pielea picioarelor (degetele și tălpile). Simptomele includ în mod obișnuit durere la picioare, arsură, mâncărime și cojirea pielii. Este o infecție contagioasă care se poate răspândi de la o persoană la alta. Dacă este lăsată netratată, se poate răspândi la palmele și zona inghinală a persoanei infectate.

1. Cauzele

Cel mai frecvent, piciorul atletului este cauzat de o creștere fungică pe picioare. Cu toate acestea, pot exista alte cauze ale acestei boli. Dermatita de contact, iritarea din pantofi si alte creme, infectii bacteriene si alergiile cutanate pot provoca, de asemenea, eruptii cutanate.

2. Simptome
simptomele piciorului atletului Simptomele piciorului atletului indică creșterea ciuperciilor între degetele picioarelor. În multe cazuri, simptomele sunt abia vizibile, deoarece pielea se simte oarecum uscată și mâncărime. În cazuri mai severe, pielea devine roșie și, de asemenea, începe să se cojească. De obicei, erupția cutanată este limitată la nivelul degetelor de la picioare și a tălpilor picioarelor.

3. Tratamentul

Înainte de a determina cel mai bun tratament, dermatologul va trebui să stabilească cauza exactă: erupții cutanate-fungice sau non-fungice. Medicul vă poate prescrie materiale speciale de încălțăminte și șosete absorbante care vă ajută să vă păstrați picioarele uscate.
În cazul unei infecții fungice, se recomandă o igienă atentă - spălarea picioarelor de doua ori pe zi cu săpun antiseptic cu ulei de arbore de ceai, băi de picioare in fiecare seară, după duş (se ţin picoarele 15 minute în apă caldă cu bicarbonat de sodiu şi oţet alb); se şterg picioarele şi se ung cu ulei de arbore de ceai (aşteptaţi să se usuce natural). Aceste tratamente trebuie administrate timp de aproximativ o săptămână sau până la eliminarea simptomelor.
Pentru cazuri mai severe, medicul va prescrie medicamente pe cale orală.

METIQUE® - expert produse de ingrijire cu Tea Tree Oil - curata pielea de bacteriile daunatoare, ajutand totodata in: acnee, dermatita, eczeme, psoriazis, arsuri solare, fungi ai unghiilor, matreata, intepaturi insecte, herpes etc. Potrivite pentru intreaga familie, pentru utilizare zilnica.