Gradinarit, gatit si dureri de stomac
mai 18, 2017
Picioarele tale sunt pregatite pentru vara?
mai 24, 2017
Arata tot

Ce avantaje au copiii care cresc alaturi de animale de companie?

Bebelusii care isi petrec timpul in compania unui caine au un risc mai scazut de aparitie a infectiilor urechilor si afectiunilor respiratorii, decat cei care nu traiesc alaturi de animale de companie, sustine un nou studiu.

Cercetarea nu a identificat si motivul pentru care se produce acest fenomen, dar sugereaza ca micutii care isi petrec o parte din zi jucandu-se afara, impreuna cu un caine, au un sistem imunitar mai puternic decat alti copii. Mai mult, se pare ca si pisicile au un efect benefic asupra copiilor, desi rezultatele au fost mai putin semnificative decat in cazul copiilor acompaniati de caini. Cercetarea a fost realizata pe un esantion de 397 de copii din Finlanda, ai caror parinti au tinut jurnale saptamanale in care au notat starea de sanatate a copiilor in primul an de viata, de la varsta de 9 la 52 de saptamani.

In total, copiii care au fost crescuti in case cu pisici sau caini au avut cu 30% mai putine sanse de a dezvolta simptome de boli respiratorii infectioase, precum tusea, respiratia suieratoare, rinita sau febra, comparativ cu restul copiilor. De asemenea, in cazul acestor copii s-a observat un risc cu 50% mai scazut de aparitie a infectiilor la nivelul urechilor.

"Copiii care traiau alaturi de pisici sau caini erau mult mai sanatosi pe perioada studiului", a declarat autorul studiului, expert in cadrul Universitatii Kuopio, din Filanda.

Cea mai mare protectie impotriva infectiilor s-a observat la copiii care au petrecut cel putin 6 ore in compania cainilor, la polul opus situandu-se cei care nu au avut contact cu animale de companie.

"Studiul nostru ofera dovezi preliminarii care demonstreaza ca detinerea unui caine drept animal de companie ar putea proteja impotriva infectiilor respiratorii pe parcursul primului an de viata. Contactul cu un animal de companie ar putea ajuta la maturizarea sistemului imunitar, ceea ce duce la un raspuns imunologic mult mai adecvat" au notat specialistii In studiu. Imbunatatirea a fost semnificativa chiar si dupa ce oamenii de stiinta au eliminat alti factori care ar fi putut creste riscul de infectie, de pilda lipsa alaptarii, mersul la cresa, dezvoltarea intr-o casa cu fumator sau prezenta unor frati mai mari.

Daca animalul de companie este vaccinat, ingrijit, iar parintii si copiii folosesc un sapun antiseptic natural cu tea tree oil, pentru igiena zilnica a mainilor, nu exista niciun impediment pentru a avea un animal de companie, pe care il putem tine in casa, fara probleme.


Utilizati gelul de curatare antiseptic cu 2% tea tree oil, pentru o igiena buna sau solutia de curatare cu 4.99% tea tree oil fara sulfati, variante 250 ml si 1 L.

Spalarea cu gelul 2% tea tree sau solutia 4.99% tea tree lasa pielea curata, proaspata si moale. Sunt recomandate in mod special pentru pielea uscata si sensibila si in cazul in care este necesara spalarea frecventa a mainilor.

Sursa: Agence France-Presse/Descopera