Utilizările uleiului de arbore de ceai în sezonului rece
februarie 26, 2018
Acneea spatelui
aprilie 3, 2018
Arata tot

Beneficiile uleiului de arbore de ceai pentru acneeAcneea este cea mai frecvent întâlnită problemă a pielii cu care se confruntă în special tinerii din ziua de azi, care apare datorită porilor înfundați - rezultat al producției de sebum în exces. Cauzele acneei pot fi variate și este foarte important să vindecăm această problemă a pielii pentru a arăta frumos. Acneea poate fi vindecată prin folosirea unor remedii de casă, precum și prin utilizarea ingredientelor naturale.

Uleiul din arbore de ceai / tea tree oil este are beneficii uimitoare pentru piele și păr, de asemenea. Uleiul de arbore de ceai este bogat în proprietăți antimicrobiene și antifungice, care joacă un rol foarte important în eliminarea problemelor cutanate.

Beneficii Tea Tree Oil pentru piele
Uleiul din arbore de ceai oferă beneficii uimitoare pentru piele. Câteva dintre ele sunt enumerate mai jos:
- Uleiul de arbore de ceai este extrem de eficient în vindecarea piciorului atletului, care este o boală infecțioasă prezentă pe piciorul pacientului, provocând mâncărimi severe, inflamații și blistere care sunt foarte dureroase. Uleiul de arbore de ceai are proprietăți calmante și poate fi aplicat în zona afectată prin amestecarea cu ulei de măsline.
- Proprietățile antiseptice ale uleiului de arbore de ceai sunt de asemenea foarte eficiente în tratarea tăieturilor, arsurilor și a altor boli de piele. Dacă suferiți o arsură minoră, atunci aplicarea acestui ulei pe zona afectată calmează durerea. De asemenea, conține proprietăți antimicrobiene naturale care împiedică infectarea.
- Uleiul de arbore de ceai este, de asemenea, foarte util în vindecarea negilor. Pur și simplu aplicați una sau două picături de ulei esențial pe zona afectată a pielii. Se recomandă să utilizați versiunea diluată de ulei de arbore de ceai pentru a evita orice efecte secundare.
- Dacă suferiți de o înţepătură de insecte, care provoacă de asemenea iritații și mâncărime pe acea zonă a pielii. Pentru a obține o ușurare instantanee, puteți aplica ulei de arbore de ceai.
- Uleiul de arbore de ceai conține componente care sunt responsabile pentru uciderea bacteriilor și fungilor. Pentru a evita aceste probleme, puteți adăuga două până la trei picături de ulei esențial în apă de baie pentru a obține cele mai bune rezultate.

Efectele Tea Tree Oil pentru acnee

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esențial uimitor, dovedit pentru eficacitatea sa pe pielea predispusă la acnee. Este cel mai bun remediu natural pentru vindecarea problemelor de acnee cu care se confruntă persoanele de orice vârstă. Acesta conține următoarele proprietăți:
- Proprietăți antibacteriene
- Proprietăți antifungice
- Proprietăți antivirale
- Proprietăți antiseptice
- Curăţă uşor praful şi grăsimea

Conform studiilor derulate de dermatologi, s-a constatat că uleiul de arbore de ceai are proprietăți uimitoare care îl fac foarte eficient în tratarea problemelor legate de acnee. Este la fel de eficientă ca peroxidul de benzoil, care este utilizat comercial ca agent anti-acnee dar nu are efecte secundare. Proprietățile uimitoare împotriva acneei acestui ulei esențial sunt menționate mai jos:
- Compușii antimicrobieni și antibacterieni găsiți în uleiul de arbore de ceai sunt responsabili pentru a acționa împotriva bacteriilor datorită faptului că acneea este provocată de bacteriile de pe piele.
- Acest ulei poate pătrunde cu succes în piele, ceea ce îi permite să deblocheze glandele sebacee prezente în stratul interior al pielii. Acest ulei ajunge la stratul interior și duce la deblocarea porilor, ceea ce duce la dezinfectarea acestor glande și la reducerea acneei pe piele.
- Uleiul din arbore de ceai poate fi de asemenea utilizat ca solvent și este responsabil pentru îndepărtarea cu ușurință a grăsimilor și a prafului de pe piele și duce la protejarea pielii împotriva stresului oxidativ, menținându-l astfel proaspăt și fără acnee.
- Dacă suferiți de acnee pe alte părți ale corpului decât față, trebuie să adăugați câteva picături de ulei esențial în apă înainte de a face baie.