MRSA – stafilococul auriu
februarie 2, 2017
Importanta PH-ului la produsele cosmetice
februarie 18, 2017
Arata tot

Alternative la antibiotice

In ultimii ani antibioticele nu mai functioneaza ca in trecut, bacteriile devenind din ce in ce mai rezistente. In general, folosirea frecventa a antibioticelor incurajeaza bacteriile sa isi dezvolte noi cai pentru a deveni rezistente.

O modalitate foarte buna de a pastra beneficiile antibioticelor este de a le folosi numai in cazuri grave, de urgenta. Putem inlocui antibioticele cu alti agenti care pot distruge bacteriile nu foarte puternice. Agentii antimicrobieni naturali ucid bacteriile, dar spre deosebire de antibioticele alopate au mai multe moduri de a le elimina. Ele au o eficacitate maxima in ceea ce priveste infectiile de la nivelul pielii.

Folosirea substantelor antimicrobiene naturale ajuta la rezistenta antibioticelor alopate, atunci cand avem nevoie, in infectii grave.

Uleiul de arbore de ceai/tea tree oil este unul dintre cei mai puternici agentii antimicrobieni. A fost dovedit stiintific eficace impotriva unor bacterii rezistente la antibiotice, in special la nivelul pielii.

Folositi antibioticele alopate cumpatat, in infectii medii si mari, in situatii de urgenta si numai la recomandarea medicului specialist. Nu faceti abuz, incercati agentii antimicrobieni naturali. In rubrica ''www.teatree.ro/info-utile'' gasiti numeroase recomandari in ceea ce privestea folosirea uleiului de arbore de ceai in diverse infectii.


Nota: Cei mai multi oameni beneficieaza de proprietatile curative ale uleiului de arbore de ceai, cu toate acestea, uleiul folosit ca atare este mai puternic si poate da reactii alergice moderate. Recomandam sa testati pe arie mica de piele (sanatoasa) si sa asteptati cateva ore, inainte de a aplica solutia pe pielea afectata sau si mai sigur sa incepeti cu utilizarea produselor de ingrijire care contin tea tree oil. Uleiul de arbore de ceai este numai pentru uz extern si nu trebuie inghitit.

Produse recomandate: