Meghan Markle denumeşte uleiul de arbore de ceai “vindeca tot”
aprilie 11, 2018
Tenul gras asfixic
mai 16, 2018
Arata tot

7 beneficii uimitoare ale uleiului de arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai/tea tree are proprietăți antibacteriene, antiseptice şi antifungice naturale, care reduc inflamația atunci când este aplicat și ajută la vindecarea coşurilor şi calmarea pielii iritate. Tot ce aveți nevoie este o cantitate mică de ulei 100% pentru a pătrunde în piele și a debloca glandele sebacee. Vor dispărea coşurile, punctele negre, petele, fara efecte adverse de uscare a pielii.

Iată 7 beneficii uimitoare ale uleiului de arbore de ceai

Tratament pentru tăieturi, abraziuni și arsuri minore
Beneficiile antivirale, antimicrobiene și anti-fungice ale uleiului din arborele de ceai îl fac ideal pentru trusa medicală pentru tăieturi minore și abraziuni. Curățați bine zona cu săpun antiseptic și apă curată, asigurându-vă că nu există murdărie sau resturi rămase. Se amestecă o picătură de ulei de arbore de ceai, cu o linguriță de ulei bază (măsline, cocos, jojoba, migdale) și se aplică direct în zonă sau aplicaţi direct uleiul nostru diluat 4,99% tea tree.

Remediu eficient anti-mătreață
Când este aplicat pe scalp, uleiul de arbore de ceai pătrunde în foliculii de păr, care vizează microorganismele posibile care pot declanșa matreata. Pentru a aplica, amestecați câteva picături într-un ulei purtător preferat, apoi frecați ușor scalpul, lăsați timp de 30 de minute și apoi se spală în mod normal sau adăugați câteva picături la șamponul obișnuit de fiecare dată când vă spălaţi parul.

Promovează pielea sănătoasă
Uleiul de arbore de ceai este unul dintre cele mai intens explorate uleiuri esențiale și este renumit pentru numărul său practic nesfârșit de utilizări, în special pentru piele. Uleiul de arbore de ceai nu va provoca uscarea excesivă, peelingul sau înroșirea pielii.

Îndepărtează machiajul
Un amestec de ulei de arbore de ceai și ulei de jojoba face un remarcabil demachiant. Saturați o dischetă de bumbac cu amestecul de uleiuri și masaţi-vă pe față pentru a elimina machiajul. Clătiți bine cu apă caldă și urmați cu un toner. (Evitați ochii)

Ameliorează arsurile solare
Pentru ameliorarea instantanee a arsurilor solare, diluați o parte din ulei de arbore de ceai, cu 10 părți ulei de cocos și aplicați ușor în zona afectată, evitând contactul cu ochii. O compresă rece care conține ulei de arbore de ceai și apă rece poate fi, de asemenea, foarte liniștitoare.

Îndepărtează mirosul neplăcut al picioarelor
Uleiul de arbore de ceai este util în tratarea diferitelor infecții fungice, cum ar fi piciorul atletului. De asemenea, ajută la neutralizarea mirosului piciorului. Faceţi o baie de picioare cu apă caldă şi câteva picături de ulei de arbore de ceai.

Previne creşterea firelor de păr sub piele
Uleiul de arbore de ceai poate fi util atat pentru tratamentul, cat si pentru prevenirea parului sub piele. Puneți câteva picături de ulei de arbore de ceai pe o dischetă de bumbac pentru a aplica direct pe părul infectat sub piele.