Tea Tree

Ce este uleiul de arbore de ceai/tea tree oil?

Uleiul de arbore de ceai este un ulei esential, de culoare galben pal, cu un miros proaspat de camfor. Este extras din arborele Melaleuca alternifolia, care creste in Australia. Are un continut mare de terpene, mai ales de 4-terpinol, considerat un antiseptic bland, non-iritant pentru piele, dar extrem de eficient, care ucide efectiv bacteriile si ciupercile. Uleiul este un antiseptic, antifungic, antibacterian, antinflamator si antiviral, care are caracteristica unica ca restabileste flora bacteriana normala a pielii si vindeca pielea fara a afecta cresterea normala a celulelor si tesuturilor.

Tea Tree Oil este in prezent catalogat cel mai studiat ulei esential din lume. In urma cererilor de rapoarte cu privire la reglementarea, siguranta si eficacitatea sa – Australian Tea Tree Oil Industry Association si RIRDC (Rural Industries Research & Development Corporation) au lucrat in stransa colaborare pentru realizarea primului dosar de analiza cuprinzatoare, bazat pe numeroase studii, in ceea ce priveste Tea Tree Oil, care concluzioneaza: Tea Tree Oil este un produs sigur si eficient si are capacitatea de a actiona ca un antiseptic, antibacterian, antiviral, antifungic si agent anti-inflamator.
1Istoria uleiului de arbore de ceai
Puterea de vindecare a Tea Tree Oil a fost cunoscuta de secole de aborigenii care au zdrobit frunzele de Melaleuca alternifolia si au facut cataplasme pentru vindecarea arsurilor, taieturilor, muscaturilor si intepaturilor; legendele lor descriu acest ulei ca un „ulei magic”, cu puteri miraculoase de vindecare.

A fost identificat oficial ca antiseptic in 1920 de chimistul sef din New South Wales, apoi imigrantii care au venit in tara au descoperit ca acest ulei esential a fost cel mai eficient impotriva muscaturilor, intepaturilor si infectiilor decat orice altceva.

In 1923, Dr. Arthur Penfold consemneaza in ”British Medical Journal” ca a testat uleiul de arbore de ceai si a constatat in mod surprinzator ca acest ulei a avut o eficacitate de 11 ori mai puternica decat cel mai folosit antiseptic de la momentul respectiv – carbolic acid. Pentru ca antisepticul carbolic acid irita pielea, uleiul de arbore de ceai a a devenit repede alegerea numarul unu pentru antiseptic. In timpul celui de-al doilea razboi mondial armata australiana a achizitionat toata productia de Tea Tree Oil pentru a dota fiecare soldat cu o sticla mică de „ulei magic de vindecare”. Uleiul a fost deosebit de important atunci cand se lupta in jungla, unde tantarii si alte insecte erau un pericol. Ranile, taieturile si muscaturile de insecte au fost tratate cu uleiul dearbore de ceai, proprietatile antiseptice ale acestuia au usurat disconfortul in timp ce vindecarea a fost sporita si riscul de infectie a scazut semnificativ.
2Ce face uleiul de arbore de ceai pentru piele?
Uleiul de arbore de ceai poate face minuni multiple pentru piele, deoarece acționează ca agent anti-bacterian și antiseptic. Poate fi folosit pentru a calma pielea în multe afecţiuni cutanate și a elimina simptomele neplăcute.

Experienta si studiile au aratat ca o crestere necontrolata a bacteriilor pe piele poate provoca multe probleme acute sau cronice ale pielii. Aceste probleme ale pielii pot fi depasite prin utilizarea unei solutii eficiente antiseptice si antibacteriene. Numeroase antiseptice, totusi, creeaza un dezechilibru in flora pielii, deoarece ele genereaza cresterea tesutului pielii sanatoase, dar incetinesc procesul de vindecare.

Uleiul de arbore de ceai are caracteristica unica ca ajuta la restabilirea florei bacteriene normale a pielii si vindeca usor pielea. Uleiul de arbore de ceai este un antiseptic natural foarte puternic si este eficient chiar si in concentratii foarte scazute, astfel incat uleiul pur ar trebui folosit cu precautie. Chiar si o solutie de 1% este suficienta pentru a beneficia de proprietatile antibacteriene si antiseptice.
3Puteți aplica ulei de arbore de ceai direct pe piele?
Uleiul de arbore de ceai nu ar trebui să fie aplicat direct pe piele în concentrația pură 100%, decât în anumite situaţii; în schimb, ar trebui întotdeauna diluat într-un ulei purtător. Cea mai sigură metodă de utilizare a uleiului de arbore de ceai este de a folosi produse cosmetice cu adaos de tea tree, testate şi recomandate special pentru afecţiunea pe care doriți să o tratați.
4Cum se aplică uleiul de arbore de ceai pe piele?
De obicei, pentru zonele mai mari ale pielii, ar trebui să aplicați ulei de arbore de ceai într-o formă diluată cu uleiuri purtătoare și masate pe zonele afectate. În caz contrar, dacă faceți un tratament pentru coşuri, puteți pune uleiul direct pe piele cu un beţişor de ureche.
5Elimina uleiul de arbore de ceai papiloamele şi negii?
Da, uleiul de arbore de ceai poate fi utilizat pentru a elimina papiloamele şi negii. Roll-on-ul cu ulei de arbore de ceai aplicat direct pe papilom sau neg este soluția perfectă.
6Poate uleiul de arbore de ceai să irite pielea?
Este posibil ca uleiul de arbore de ceai să vă irite pielea dacă sunteţi alergic la un component, motiv pentru care este recomandat întotdeauna să efectuați un test pe antebraţ înainte de a utiliza uleiul de arbore de ceai ca opțiune de tratament. Dacă simțiți orice furnicătură sau iritație a pielii, clătiți imediat zona și evitați utilizarea uleiului.
7Uleiul de arbore de ceai usucă pielea?
Da, uleiul de arbore de ceai poate să vă usuce pielea, motiv pentru care diluarea cu ulei secundar este întotdeauna recomandată.
8Este uleiul de arbore de ceai bun pentru pielea grasă?
Uleiul de arbore de ceai este un ingredient activ excelent pentru produsele de îngrijire ale pielii grase, deoarece poate ajuta la scăderea excesului de sebum din porii pielii, curăţându-i, ceea ce duce la o îmbunătățire vizibilă a sănătății pielii.
9Ajută uleiul de arbore de ceai pielea iritată cu prurit?
Uleiul de arbore de ceai poate ajuta pielea iritată cu prurit/mâncărime, deoarece are proprietăți anti-inflamatorii, care pot ajuta la ameliorarea mâncărimii. Dacă mâncărimea este cauzată de o infecție, atunci proprietățile antimicrobiene ale uleiului pot, de asemenea, ajuta și la rezolvarea cauzei mâncărimii.
10Este uleiul de arbore de ceai benefic pentru pielea cu acnee?
Uleiul de arbore de ceai este excelent pentru pielea predispusă la acnee și este un ingredient activ frecvent întâlnit în produsele de îngrijire a pielii acneice. Are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare, ambele putând ajuta la combaterea acneei și îmbunătățirea aspectului pielii.
11Este uleiul de arbore de ceai bun pentru pielea sensibila?
Da, uleiul de arbore de ceai este potrivit pentru pielea sensibilă, deoarece poate fi diluată până la o consistență care este mai puțin dură. Uleiul de arbore de ceai este o alternativă naturală la multe substanțe chimice și medicamente care pot fi dăunătoare și agravează condițiile existente ale pielii, oamenii sunt mai puțin predispuși să reacționeze la uleiul de arbore de ceai atunci când este utilizat corect.
Loading...
Viziteaza site-ul Teatree.ro pe ShopMania